Followers

Monday, December 30, 2013

Good Bye 2013, Hello 2014 !

Assalamualaikum.

Pejam celik, pejam celik, dah nak masuk 2014 kan? Kejap je masa berlalu. Dah nak masuk New Year! Means lagi bape hari lagi nak start final exam. OMG.

Anyway, wish me luck for final. 5 papers to go next week. They are Statistics and Probabilities on Tuesday, 2 papers on Wednesday which are Operating System and Software Engineering, Database Programming on Thursday, and Internet Technology on the last day which is Friday. And the next destination after that is Langkawi of course, In Shaa Allah :)

Just a short entry to say Happy New Year. And may 2014 will be better, In Shaa Allah.



Saturday, December 28, 2013

Changed

Assalamualaikum.

It has been such a long time since my very last post. Well, being busy maybe. So, let's clean up all the things after few months. LOL

Changed? What's the thing that changed? It's my URL. I just changed it from www.pixieser.blogspot.com to www.sarahwomahimia.blogspot.com. Yayy me! Hahahaha. Tapi header tu tak sempat lagi nak tukar. It's still pixieser.blogspot.com. Nanti ade masa, aku tukar. LOL


Amenda speaking London pulak ni. Hahaha. Okayy, nanti aku update lagi. Nanti aku cuci sawang sawang semua ni okay. Now, bit busy sikit sebab nak start Final Exam dah. My first paper on January 7, 2014. Pray for me!

Aaaaaa, tak sabar nak balik rumah. Langkawi, wait for me yawww!

Nak merapu ape lagi ni? Urghhh. Kering idea.

Ahh, by the way, good luck to all degree students.




Last, Keep Calm and Study for Exam! Yayy!





Wednesday, March 27, 2013

Wordless Wednesday #17

Langkawi International Maritim and Aerospace Show (LIMA) 2013







 


Saturday, February 9, 2013

The 10th KFC - Langkawi International Regatta Perdana 2013

Assalamualaikum :)

Ohyeahh. Baru berkesempatan untuk meng-update blog ! *gaya macam aku ni manusia paling busy kat muka bumi ni je*

Okayy. About the title : The 10th KFC - Langkawi International Regatta Perdana 2013 :)
What is regatta? Regatta means meeting for boat races.
Maybe ramai lagi yg tatau what is regatta ni. Even me myself, before joining this event, don't have any idea what is regatta.

Last week on Tuesday (January 22, 2013), aku and Kak Sara pegi Pejabat Belia dan Sukan Daerah Langkawi (PBdSL) memandangkan aku super boring duduk dekat rumah sepanjang cuti semester ni. So, aku pegi laa situ. Konon-konon nya nak tanya pasal apape aktiviti yg boleh aku join. Biasanya camping lahh. But then, Abg Dan (pegawai dekat PBdSL) cakap tader aktiviti yg terdekat yg boleh aku join. Kuciwa aku jap. Huhu. Tetiba Abg Dan call sorang tuh, orang yg keje kat PBdSL tu jugak laa. Die tanya budak tuh, techinian untuk regatta dah cukup belum. Then, that girl cakap belum. Pastu Abg Dan suruh aku and Kak Sara tulis nama, alamat, no IC, and phone number dekat paper. So, kitorang pon tulis laa. Then die pesan suruh datang untuk briefing esoknya. Woahaa. Tak sabar !

Wednesday (January 23, 2013)

Kitorang pegi Royal Langkawi Yacht Club untuk dengar briefing pasal Regatta tuh. For your information, PBdSL ni satu bangunan dengan Royal Langkawi Yatch Club tuh. Kira jiran laa.

Time briefing tu En Burn (ketua program) explain pasal tugas kitorang. Mende tu start 24 January until 27 January. First sekali, apa yg kitorang kena tau is jenis-jenis perahu layar. Selama ni aku tatau pon perahu layar ni banyak jenis. Yg aku tau, yg ada layar tu, yg tu laa perahu layar. Uhuhh. *Kejam gila aku ni.*

Then, En Burn gave the explaination about the types of sailboats etc. Baru laa aku tau sikit-sikit pasal yacht ni. Ada Optimist, Laser, Byte, and Windsurfing, and Dinghy. And kitorang kena kenal jenis-jenis sailboats ni untuk the tournament.



Thursday (January 24, 2013)

The very first day of the tournament. Kitorang pegi situ pukul 8.30. Time tu tak start lagi. Start pukul 9. So, kitorang lepak-lepak situ dulu.


 Then, En Burn bagi group untuk kitorang. Aku kena jaga finishing untuk Course A. Kak Sara pulak kena jaga finishing untuk Course B. So, kitorang terpisah laa. Let me story what is Course A and what is Course B.

Course A :
Sailboats involved in Course A are Optimist, Laser 4.7, and Byte CII.

Yg ni Optimist Sailboat. If perasan, kat atas tu ada coloured ribbon. Yg tu group dorang and dorang akan race between the colour. Sailboat ni yg paling banyak. Almost 100 sailors.


Yg ni Laser 4.7 Sailboat. Yg ni tak banyak sangat. Ada lebih kurang 20 je.


Yg ni pulak Byte CII Sailboat. Ade 4 je yg bertanding.



Course B :
The sailboats that involved in Course B are Laser Standard, Laser Radial, Dinghy, and Windsurfing.
Yg dalam Course B ni aku tak berapa sure sangat nak explain sebab bukan aku yg jaga. Hee

Yg membezakan Laser sailboats ni ialah saiz layar.



Laser Standard.


Laser Radial.


 Dinghy (two sailors) 


Windsurfing.

Aku paling suka yg windsurfing ni ! Laju gila dorang meluncur ! But penat sikit laa yg ni coz kena berdiri guna tangan untuk control the sail.

Okayy. Done about the introduction. Back to the regatta. Hari ni sailboats dalam Course A dah habiskan 3 races for each (Optimist, Laser 4.7 and Byte CII). So, 9 races to go in 3 days :)


Friday (January 25, 2013)

The second day.
Kak Sara, me, Nieysa, Tasqmin

On the second day ni, Optimist ada 3 races while Byte CII and Laser 4.7 completed 4 races.


Saturday (January 26, 2013)

 With Kak Sara :)


  Weee :p

On the third day, Optimist, Laser 4.7 and Byte CII completed 4 races.
On the night, we're going out together with abang-abang Navy. Hehe. Nothing more. Just having dinner at Baron Bay Bistro. Yg penting, dorang yg belanja ! Huhu




Sunday (January 27, 2013)

It's the last day. And we need to wear the given t-shirt ! It's purple ! Ohyeahh
Hari ni Laser 4.7 and Byte CII just tinggal one race while optimists have another 2 races. And, by 11 a.m., semua dah settle :)

 In the car :)

 Santai with Kak Linda :)

 Bahagian belakang bot.

 Bahagian depan bot.

Boatmates.

 With them :)



 With abang-abang Navy.



And malam tu, keluar lagi dgn budak-budak Navy ni. Lepak makan-makan. Then, pegi Chenang. Pastu lepak pulak dekat kedai Kak Sara. Then end up sampai rumah pukul 2 a.m ! Paling lewat kot time balik aku ni. Huhu. Pastu Bann terus suruh on skype. Guess what happened? Muehehehe

And for more information about this Regatta and the results, of course, click HERE !

That's all, I guess. Thanks for reading. Assalamualaikum :)






Wednesday, February 6, 2013

Wordless Wednesday #16


Having Langkawi's Coconut Shake with Farah and Zana :)



Wednesday, January 23, 2013

Malang?

Assalamualaikum semua :)

Ohyeahh. About tajuk entry. Malang? Kenapa malang? Kerana aku merasakan aku agak malang minggu ni. Let me story !

First of all sebab adik aku yg duduk sekolah asrama tu balik. Minggu ni ade cuti umum, Hari Keputeraan Sultan Kedah. So, kiranya dia cuti 3 hari laa. Then, sekolah dia dengan murah hatinya, bagi permission untuk students balik. Maybe sebab awal lagi kot. Baru 2 minggu sekolah bukak. Lepas ni memang susah dah nak balik. Tetambah bebudak Fivers ni. Confirm banyak program untuk dorang nanti.

Malang yg pertama bila aku kena ambil adik aku tu kat jetty. Aku keluar pukul 3 something jugak laa sebab ada urusan sikit. Nak kena pegi bank. Pastu nak pegi Celcom. Nak pegi TM. It's all about the office hour. So nak taknak memang kena pegi awal laa. Then, after settle sume urusan tuh, aku pegi lepak kat taman permainan kat Kuah tu. And my sister called me. Dia cakap baru nak naik bas. What the?? Dah dekat pukul 5 baru nak naik bas? Pukul berapa nak sampai jetty? Dah laa aku dah ada dekat Kuah ni. Dari Sungai Petani nak ke Kuala Kedah tu kalau naik bas dekat 2 jam jugak. Plus nak kena naik ferry lagi satu jam setengah. Means aku nak kena tunggu dekat 4 jam jugak laa. Aiyaa =.=

Lepas penat lepak dekat taman permainan tu, aku decided nak pegi masjid since aku tak solat Asar lagi. Masa tu dah dekat 6.30. So, alang-alang kat masjid tu, aku nak tunggu solat Maghrib terus aa. Adik aku pon macam lambat lagi. Ferry pukul 7. Then, dah siap solat Maghrib tu, aku pon keluar laa dari masjid nak pegi kat keta.

Time sampai kat tempat parking tu, aku macam nak jerit je ! Keta aku kat depan sekali. Belakang keta aku banyak gile yg block. Memang takleh keluar langsung ! Stuck ! Ye laaa. Aku kat masjid tu dari Asar kot. Time tu mane ade orang sangat yg parking. Ohmyyy =.=

Then dengan pasrahnya aku kena tunggu dalam keta. Lama jugak laa. Ada ceramah bagai malam tu. Ye laa, malam Jumaat. Biasa laa kat masjid-masjid. Around 8.30, adik aku called, cakap dah sampai jetty. But, aku still stuck lagi ni. Pastu aku cakap kat adik aku suruh tumpang kawan dia sampai kat Masjid Al-Hana. Time adik aku sampai pon still taleh gerak lagi. So, nak tak nak, memang kena tunggu laa sampai habis semua. Macam nak jerit je. Dah dekat pukul 10 baru boleh gerak. Pastu aku pecut untuk balik rumah dengan lajunya coz perut aku memang tahap lapar gegila dah !

Esoknya, Jumaat, Zana ajak pegi umah Ida coz Ida balik minggu ni. Aku pon on je sebab boleh pegi pasar malam sekali XD then aku pegi umah Zana, Zana tak balik lagi. Pegi Kuah. So, tunggu je laa. Aku rancang nak pegi jumpa Wen, lepak jap. Wen came to Langkawi on his class' trip. Lagipon dia nak mintak tolong bawak pegi umah Esya jap. But then, aku sampai umah, dah Maghrib, so, confirm-confirm laa susah nak dapat permission untuk keluar balik. Aiyaaa. Bila dah dapat perintah berkurung tu, aku just skype dengan Panda je laa malam tu =.= Janji ngan Wen nak jumpa esok je.

The next day, Saturday. Hari ni malang aku berganda-ganda sikit. Tragis pon ada ! =.= Pagi tu Zimah text ajak teman dia beli Chocs after Zohor. Aku pon on je laa. Then, 2.30 dia sampai. Since kitorang tak pegi mana sangat, so awal laa balik. Pukul 4 dah boleh balik. Jemput adik aku kat Sekolah Memandu sekali. Budak baru daftar lesen. Baru pegi dengar ceramah 8 jam.

Sampai rumah, Panda ajak skype jap. Janji ngan Zimah nak kuar pegi tengok sunset pukul 6.30. And nak pegi kat Wen sekali. So, ada masa lagi nak skype jap. Hewhew XD

Pukul 6.30, aku kuar. Pegi ambil Zimah, then we're heading to Pantai Chenang ! Ohyeahhh. I miss the view of the sunset there ! But, suddenly, dekat selekoh after Laman Padi tu ada roadblock. Bapak cuak aku. Dah laa tempat baik punya lepas selekoh. Depan aku pulak memang tader keta. Lengang. Dah laa aku tak pakai seat belt ! Oh damnnnn !! Memang taleh wat pape dah laa sebab polis-polis tu dah nampak aku. If bawak moto, boleh lagi nak lari. Ni bawak keta. Memang susah laa nak escape. Huwaaa.

Aku pon dengan pasrahnya, move ke depan. Then polis tu suh berhenti kat tepi. Pastu die ketuk tingkap. Aku pon terus keluar dari keta. Berlagak cool. Padahal dalam hati, nervous gila ! Aku keluarkan lesen and IC bagi kat polis tu. Ensem laa jugak. Nama Anuar. Heheh. Sempat lagi tengok ! Enough-enough. Dah ada panda. Hoho. sambung citer. Lepas bagi tu, aku tanya laa polis tu time dia tengah tulis details record aku, "Nak kena saman ke ni?". But, dia diam je. Haishhh. Tambah nervous aku. Lama dia tulis, baru laa dia jawab, "relax laa dik, baru tulis ni". Aku pon usha-usha sikit borang tuh. Tulis kat situ, Borang Pemeriksaan Kenderaan. Tak nampak macam surat saman pon *cool kan diri sendiri* huhu. Pastu polis tu interview tanya macam-macam lagi. Aku pon jawab je laa. Tak jawab kang, dia saman pulak. Hehe. Then time aku agak dia da nak siap tu, aku tanya lagi sekali, "Nak kena saman ke ni? Tak payah laa, saya student lagi ni." *sambil buat muka sedih* Huhu. Pastu dia bagi balik IC and lesen aku and pesan, "Lain kali jangan lupa pakai seat belt tau." Huhuh. Lega aku dia tak jadi saman. Huhu. Nasib laa polis muda. Lau polis tua, confirm aku kena saman dah ! Huhu

Then, next destination, Chenang Mall sebab nak Cool Blog ! Weee~~ Jalan-jalan window shopping jap. Pastu, pegi pantai ! Sunset ! Ohyeahh XD

Chenang Beach ! Superbly beautiful !
 


Dating with girlfriend, Zimah :)



Having Cool Blog !


 Happy :)








Pastu pegi Maghrib dekat masjid. Then pegi dekat Wen . Dia tunggu depan McD. Then Zimah kena balik. Tinggal aku and Wen saja lepas tu. Otw nak pegi rumah Esya, call mak dia, but mak dia tader pulak. So, call kakak dia lak. Kakak dia kat Chenang. So, patah balik pegi Chenang. Aku antar Wen kat kakak dia je. Time otw nak ke Chenang tu, Wen tanya aku ( Wen driving because I am texting ) "Lampu bateri ni napa menyala? Stereng memang keras eh?" Aku pon macam pelik je laa. Sebelum ni tak pon. Ok je.

Dekat dalam masjid pon sempat posing XD 


After hantar Wen, I'm driving alone heading to home. And time driving tu, I realized something weird. Radio tetiba mati. Then stereng susah nak control. Lampu depan terpadam. Kereta macam semput-semput nak mati. Aku memang cuak gila dah time tu. Dah laa almost 10. Alone. Then aku tukar-tukar ke gear yg rendah sikit so that boleh avoid kereta tu mati tengah jalan. Tekan emergency light pon tak menyala. Signal pon tak menyala gak. Aku follow keta depan memang rapat aa. Takot jugak jauh-jauh. Sebab dah sampai kawasan airport. So, memang tader lampu. Aku called Panda tanya what should I do. Dia pesan sikit-sikit. Then called my dad pulak. My dad suruh stop kat tepi and he'll come to me. Time tu dah sampai dekat Pulapol. So aku stop situ. Agak sunyi gak laa kat sini. Waiting my dad for a few minutes. Lepas my dad tengok-tengok keta, dia cakap memang dah taleh gerak dah keta tuh. So, aku balik naik keta my parents. Keta tinggal situ dulu.

Next day, Sunday. adik aku dah nak balik hostel. So aku kena hantar dia pegi jetty. Kena merempit laa sebab keta tak siap lagi. Pastu sampai dekat Kuah, ada road block lagi. Time nak pegi tu dia tak tahan aku lagi. But, after hantar adik aku tu, aku kena tahan dengan polis ! What the heck? Aku perfect dah time tu. Semalam tu logik jugak nak tahan aku, aku tak pakai seat belt. Hari ni apa motif tatau ler ! Muka aku ni nampak macam muka budak tader lesen ke?? Aiyoo. Tapi polis ni lagi hensem ! Nama Elmy. Haha. Ahh. Forget it. I've Bannn.

Petangnya, dah janji dengan Hanif and kakak dia nak pegi picnic. Aku ajak Kak Sara sekali. Awal-awal lagi Bannn pesan suruh ajak Kak Sara. Huhu. lagipon aku tak biasa sangat dengan dorang ni. At first nak pegi Temurun Waterfall. But kat situ air tader pulak. Ye laa. Sekarang ni bukan musim hujan. So, plan B, pegi Pantai Pasir Tengkorak ! Lama gila kot tak mandi pantai ! Ohyeahhh. Best gila dapat mandi pantai. And for the first time, aku mandi kat pantai pakai tudung. Huhu

The view of Pantai Pasir Tengkorak :)
 


 




 



Lepas berjam-jam main ombak, kitorang pegi makan Laksa pulak. Dah macam mengidam pulak aku ni asyik mintak dorang bawak aku pegi makan Laksa ! Haha. Peduli hape aku. Janji dapat makan Laksa ! Nyummyy~~

Oklahh. Sampai kat sini dulu. Panjang gila entry kali ni. Thanks to sape yg sanggup baca sampai kat sini. Assalamualaikum :)

Wordless Wednesday #15


My Buku Merah :)



Wednesday, January 16, 2013

Tuesday, January 15, 2013

Happy New Year 2013 :)


Assalamualaikum :)
 

It has been such a long time, huh? This is my first entry for 2013. And I think that it's not too late to wish all of you a "Happy New Year" !

Okayy. First of all, I'm bit busy for the end of 2012 and early of 2013. Why?? I got my final examination lahhh. And, 6 papers done ! End of semester 1. Hoyeahh. Time passes too fast. Just in a blink of an eye, I have done my first semester as a Computer Science degree student at UTeM. Happy, of course :)

And now, I'm enjoying my semester break. It's about 6 weeks. But, after a few days being at home. I found that, it's too bored when I don't have things to do. Ohmyyy =.=

What am I doing everyday is wait for my panda back from the college and Skype ! Ohyeahhh XD



What else? Online 24/7 of course ! Movies marathon ! And what else? Going out, maybe?

Last Saturday, I'm going out with Zana. We're going to a Wedding Ceremony.

And this is, the purple theme :)



After that, we're going to Mall and go for shopping with Baju Kurung ! Haha. And, we saw something, body weight scale. Zana asked me to try. I'm just like "okayy, let's try". But then, guess what happened??






See? My weight is 50.2 ! Last time, on November I guess, it's just 47. Ohmyyy. And I really need to DIET no matter what !!


Uhhh. Enough about that. Just made my mood swing away thinking of that ! 

And now I'm started to miss my friends at UTeM. Mak (Malin), Jaja (Syaza), Noona (Husna), Kakak Manis (Kak Sara) and Nenek (Nabilahuda). And also Nisa, Alia, Mesa, Ain and many more !
Wahh. More than one month to meet all of them again. I miss all of you very much ! And luckily, Kak Sara already going back to Langkawi ! So, I have gang to hang out ! Hewhew XD

Okayy. I don't know what else should I write. Thinking of should stop here. Will be continue after this :)

That's all, I think. Thanks for reading. Assalamualaikum :D