Followers

Wednesday, January 23, 2013

Malang?

Assalamualaikum semua :)

Ohyeahh. About tajuk entry. Malang? Kenapa malang? Kerana aku merasakan aku agak malang minggu ni. Let me story !

First of all sebab adik aku yg duduk sekolah asrama tu balik. Minggu ni ade cuti umum, Hari Keputeraan Sultan Kedah. So, kiranya dia cuti 3 hari laa. Then, sekolah dia dengan murah hatinya, bagi permission untuk students balik. Maybe sebab awal lagi kot. Baru 2 minggu sekolah bukak. Lepas ni memang susah dah nak balik. Tetambah bebudak Fivers ni. Confirm banyak program untuk dorang nanti.

Malang yg pertama bila aku kena ambil adik aku tu kat jetty. Aku keluar pukul 3 something jugak laa sebab ada urusan sikit. Nak kena pegi bank. Pastu nak pegi Celcom. Nak pegi TM. It's all about the office hour. So nak taknak memang kena pegi awal laa. Then, after settle sume urusan tuh, aku pegi lepak kat taman permainan kat Kuah tu. And my sister called me. Dia cakap baru nak naik bas. What the?? Dah dekat pukul 5 baru nak naik bas? Pukul berapa nak sampai jetty? Dah laa aku dah ada dekat Kuah ni. Dari Sungai Petani nak ke Kuala Kedah tu kalau naik bas dekat 2 jam jugak. Plus nak kena naik ferry lagi satu jam setengah. Means aku nak kena tunggu dekat 4 jam jugak laa. Aiyaa =.=

Lepas penat lepak dekat taman permainan tu, aku decided nak pegi masjid since aku tak solat Asar lagi. Masa tu dah dekat 6.30. So, alang-alang kat masjid tu, aku nak tunggu solat Maghrib terus aa. Adik aku pon macam lambat lagi. Ferry pukul 7. Then, dah siap solat Maghrib tu, aku pon keluar laa dari masjid nak pegi kat keta.

Time sampai kat tempat parking tu, aku macam nak jerit je ! Keta aku kat depan sekali. Belakang keta aku banyak gile yg block. Memang takleh keluar langsung ! Stuck ! Ye laaa. Aku kat masjid tu dari Asar kot. Time tu mane ade orang sangat yg parking. Ohmyyy =.=

Then dengan pasrahnya aku kena tunggu dalam keta. Lama jugak laa. Ada ceramah bagai malam tu. Ye laa, malam Jumaat. Biasa laa kat masjid-masjid. Around 8.30, adik aku called, cakap dah sampai jetty. But, aku still stuck lagi ni. Pastu aku cakap kat adik aku suruh tumpang kawan dia sampai kat Masjid Al-Hana. Time adik aku sampai pon still taleh gerak lagi. So, nak tak nak, memang kena tunggu laa sampai habis semua. Macam nak jerit je. Dah dekat pukul 10 baru boleh gerak. Pastu aku pecut untuk balik rumah dengan lajunya coz perut aku memang tahap lapar gegila dah !

Esoknya, Jumaat, Zana ajak pegi umah Ida coz Ida balik minggu ni. Aku pon on je sebab boleh pegi pasar malam sekali XD then aku pegi umah Zana, Zana tak balik lagi. Pegi Kuah. So, tunggu je laa. Aku rancang nak pegi jumpa Wen, lepak jap. Wen came to Langkawi on his class' trip. Lagipon dia nak mintak tolong bawak pegi umah Esya jap. But then, aku sampai umah, dah Maghrib, so, confirm-confirm laa susah nak dapat permission untuk keluar balik. Aiyaaa. Bila dah dapat perintah berkurung tu, aku just skype dengan Panda je laa malam tu =.= Janji ngan Wen nak jumpa esok je.

The next day, Saturday. Hari ni malang aku berganda-ganda sikit. Tragis pon ada ! =.= Pagi tu Zimah text ajak teman dia beli Chocs after Zohor. Aku pon on je laa. Then, 2.30 dia sampai. Since kitorang tak pegi mana sangat, so awal laa balik. Pukul 4 dah boleh balik. Jemput adik aku kat Sekolah Memandu sekali. Budak baru daftar lesen. Baru pegi dengar ceramah 8 jam.

Sampai rumah, Panda ajak skype jap. Janji ngan Zimah nak kuar pegi tengok sunset pukul 6.30. And nak pegi kat Wen sekali. So, ada masa lagi nak skype jap. Hewhew XD

Pukul 6.30, aku kuar. Pegi ambil Zimah, then we're heading to Pantai Chenang ! Ohyeahhh. I miss the view of the sunset there ! But, suddenly, dekat selekoh after Laman Padi tu ada roadblock. Bapak cuak aku. Dah laa tempat baik punya lepas selekoh. Depan aku pulak memang tader keta. Lengang. Dah laa aku tak pakai seat belt ! Oh damnnnn !! Memang taleh wat pape dah laa sebab polis-polis tu dah nampak aku. If bawak moto, boleh lagi nak lari. Ni bawak keta. Memang susah laa nak escape. Huwaaa.

Aku pon dengan pasrahnya, move ke depan. Then polis tu suh berhenti kat tepi. Pastu die ketuk tingkap. Aku pon terus keluar dari keta. Berlagak cool. Padahal dalam hati, nervous gila ! Aku keluarkan lesen and IC bagi kat polis tu. Ensem laa jugak. Nama Anuar. Heheh. Sempat lagi tengok ! Enough-enough. Dah ada panda. Hoho. sambung citer. Lepas bagi tu, aku tanya laa polis tu time dia tengah tulis details record aku, "Nak kena saman ke ni?". But, dia diam je. Haishhh. Tambah nervous aku. Lama dia tulis, baru laa dia jawab, "relax laa dik, baru tulis ni". Aku pon usha-usha sikit borang tuh. Tulis kat situ, Borang Pemeriksaan Kenderaan. Tak nampak macam surat saman pon *cool kan diri sendiri* huhu. Pastu polis tu interview tanya macam-macam lagi. Aku pon jawab je laa. Tak jawab kang, dia saman pulak. Hehe. Then time aku agak dia da nak siap tu, aku tanya lagi sekali, "Nak kena saman ke ni? Tak payah laa, saya student lagi ni." *sambil buat muka sedih* Huhu. Pastu dia bagi balik IC and lesen aku and pesan, "Lain kali jangan lupa pakai seat belt tau." Huhuh. Lega aku dia tak jadi saman. Huhu. Nasib laa polis muda. Lau polis tua, confirm aku kena saman dah ! Huhu

Then, next destination, Chenang Mall sebab nak Cool Blog ! Weee~~ Jalan-jalan window shopping jap. Pastu, pegi pantai ! Sunset ! Ohyeahh XD

Chenang Beach ! Superbly beautiful !
 


Dating with girlfriend, Zimah :)



Having Cool Blog !


 Happy :)








Pastu pegi Maghrib dekat masjid. Then pegi dekat Wen . Dia tunggu depan McD. Then Zimah kena balik. Tinggal aku and Wen saja lepas tu. Otw nak pegi rumah Esya, call mak dia, but mak dia tader pulak. So, call kakak dia lak. Kakak dia kat Chenang. So, patah balik pegi Chenang. Aku antar Wen kat kakak dia je. Time otw nak ke Chenang tu, Wen tanya aku ( Wen driving because I am texting ) "Lampu bateri ni napa menyala? Stereng memang keras eh?" Aku pon macam pelik je laa. Sebelum ni tak pon. Ok je.

Dekat dalam masjid pon sempat posing XD 


After hantar Wen, I'm driving alone heading to home. And time driving tu, I realized something weird. Radio tetiba mati. Then stereng susah nak control. Lampu depan terpadam. Kereta macam semput-semput nak mati. Aku memang cuak gila dah time tu. Dah laa almost 10. Alone. Then aku tukar-tukar ke gear yg rendah sikit so that boleh avoid kereta tu mati tengah jalan. Tekan emergency light pon tak menyala. Signal pon tak menyala gak. Aku follow keta depan memang rapat aa. Takot jugak jauh-jauh. Sebab dah sampai kawasan airport. So, memang tader lampu. Aku called Panda tanya what should I do. Dia pesan sikit-sikit. Then called my dad pulak. My dad suruh stop kat tepi and he'll come to me. Time tu dah sampai dekat Pulapol. So aku stop situ. Agak sunyi gak laa kat sini. Waiting my dad for a few minutes. Lepas my dad tengok-tengok keta, dia cakap memang dah taleh gerak dah keta tuh. So, aku balik naik keta my parents. Keta tinggal situ dulu.

Next day, Sunday. adik aku dah nak balik hostel. So aku kena hantar dia pegi jetty. Kena merempit laa sebab keta tak siap lagi. Pastu sampai dekat Kuah, ada road block lagi. Time nak pegi tu dia tak tahan aku lagi. But, after hantar adik aku tu, aku kena tahan dengan polis ! What the heck? Aku perfect dah time tu. Semalam tu logik jugak nak tahan aku, aku tak pakai seat belt. Hari ni apa motif tatau ler ! Muka aku ni nampak macam muka budak tader lesen ke?? Aiyoo. Tapi polis ni lagi hensem ! Nama Elmy. Haha. Ahh. Forget it. I've Bannn.

Petangnya, dah janji dengan Hanif and kakak dia nak pegi picnic. Aku ajak Kak Sara sekali. Awal-awal lagi Bannn pesan suruh ajak Kak Sara. Huhu. lagipon aku tak biasa sangat dengan dorang ni. At first nak pegi Temurun Waterfall. But kat situ air tader pulak. Ye laa. Sekarang ni bukan musim hujan. So, plan B, pegi Pantai Pasir Tengkorak ! Lama gila kot tak mandi pantai ! Ohyeahhh. Best gila dapat mandi pantai. And for the first time, aku mandi kat pantai pakai tudung. Huhu

The view of Pantai Pasir Tengkorak :)
 


 




 



Lepas berjam-jam main ombak, kitorang pegi makan Laksa pulak. Dah macam mengidam pulak aku ni asyik mintak dorang bawak aku pegi makan Laksa ! Haha. Peduli hape aku. Janji dapat makan Laksa ! Nyummyy~~

Oklahh. Sampai kat sini dulu. Panjang gila entry kali ni. Thanks to sape yg sanggup baca sampai kat sini. Assalamualaikum :)

Wordless Wednesday #15


My Buku Merah :)



Wednesday, January 16, 2013

Tuesday, January 15, 2013

Happy New Year 2013 :)


Assalamualaikum :)
 

It has been such a long time, huh? This is my first entry for 2013. And I think that it's not too late to wish all of you a "Happy New Year" !

Okayy. First of all, I'm bit busy for the end of 2012 and early of 2013. Why?? I got my final examination lahhh. And, 6 papers done ! End of semester 1. Hoyeahh. Time passes too fast. Just in a blink of an eye, I have done my first semester as a Computer Science degree student at UTeM. Happy, of course :)

And now, I'm enjoying my semester break. It's about 6 weeks. But, after a few days being at home. I found that, it's too bored when I don't have things to do. Ohmyyy =.=

What am I doing everyday is wait for my panda back from the college and Skype ! Ohyeahhh XD



What else? Online 24/7 of course ! Movies marathon ! And what else? Going out, maybe?

Last Saturday, I'm going out with Zana. We're going to a Wedding Ceremony.

And this is, the purple theme :)



After that, we're going to Mall and go for shopping with Baju Kurung ! Haha. And, we saw something, body weight scale. Zana asked me to try. I'm just like "okayy, let's try". But then, guess what happened??






See? My weight is 50.2 ! Last time, on November I guess, it's just 47. Ohmyyy. And I really need to DIET no matter what !!


Uhhh. Enough about that. Just made my mood swing away thinking of that ! 

And now I'm started to miss my friends at UTeM. Mak (Malin), Jaja (Syaza), Noona (Husna), Kakak Manis (Kak Sara) and Nenek (Nabilahuda). And also Nisa, Alia, Mesa, Ain and many more !
Wahh. More than one month to meet all of them again. I miss all of you very much ! And luckily, Kak Sara already going back to Langkawi ! So, I have gang to hang out ! Hewhew XD

Okayy. I don't know what else should I write. Thinking of should stop here. Will be continue after this :)

That's all, I think. Thanks for reading. Assalamualaikum :D